TOPlist

eCesty Archív Etnosvět EtnoKuchyně

EtnoKuchyně

Jarní závitky

Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Setkáte se s nimi v Číně, Vietnamu a dalších zemích Asie. Tento recept je jednou z čínských variací.

Čína

Qabuli pulau

Vedle kebabu je qabuli nejrozšířenější afghánské jídlo. Pochází z Tádžikistánu, ale oblíbená je také v Afghánistánu, Íránu a Turkmenistánu.

Afghánistán

Faláfel

Libanon

Pikantní čaná dál

Pákistán

Čapáty

Čapáty je snad nejznámějším pokrmem celého indického subkontinentu. S touto obilnou plackou, jakýmsi chlebem subkontinentu, se setkáte na každém kroku. Doprovází spoustu pokrmů (nějaké recepty se tady snad brzy objeví), nebo se jí jen tak samotná.

Fried Egg-plant/Smažený lilek na víně

Nasi kembuli

Malajsie

Samosy

Samosy patří mezi nejtypičtější indické jídlo, které dostanete snad všude. Na evropské zvyklosti jsou většinou ďábelsky pálivé, ale i ďábelsky dobré :). Jejich příprava je jednoduchá, i když, hlavně kvůli náplni, časově trochu náročnější.

Dál bhat

Dál bhat je nejrozšířenějším nepálským jídlem – základem je čočka s rýží –, jež můžete ochutnat v desítkách podob. Toto je jedna z nich.

Nepál

Creamed Carrots

Khír

Khír je velmi oblíbenou sladkou pochoutkou v částech Indie a Bangladéši.

Indie

Corn Fritters

Corn Fritters je na přípravu nenáročná, a přitom originální chuťovka. Připravuje se ve dvou variantách: na slano nebo na sladko, proto i fotografie je rozdělena na dvě části.

Kaeng liang fak tong