EtnoKuchyně
Jarní závitky
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 22. 3. 2005
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3715×
Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Setkáte se s nimi v Číně, Vietnamu a dalších zemích Asie. Tento recept je jednou z čínských variací.
Čína
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 22. 3. 2005
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3079×
Qabuli pulau
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 18. 8. 2004
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2723×
Vedle kebabu je qabuli nejrozšířenější afghánské jídlo. Pochází z Tádžikistánu, ale oblíbená je také v Afghánistánu, Íránu a Turkmenistánu.
Afghánistán
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 18. 8. 2004
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3023×
Faláfel
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 11. 11. 2003
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2990×
Libanon
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 11. 11. 2003
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2934×
Pikantní čaná dál
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 4. 4. 2002
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2750×
Pákistán
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 4. 4. 2002
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3013×
Čapáty
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 7. 3. 2002
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3957×
Čapáty je snad nejznámějším pokrmem celého indického subkontinentu. S touto obilnou plackou, jakýmsi chlebem subkontinentu, se setkáte na každém kroku. Doprovází spoustu pokrmů (nějaké recepty se tady snad brzy objeví), nebo se jí jen tak samotná.
Fried Egg-plant/Smažený lilek na víně
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 10. 1. 2002
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2540×
Nasi kembuli
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 15. 11. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2485×
Malajsie
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 15. 11. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2918×
Samosy
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 18. 10. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3252×
Samosy patří mezi nejtypičtější indické jídlo, které dostanete snad všude. Na evropské zvyklosti jsou většinou ďábelsky pálivé, ale i ďábelsky dobré :). Jejich příprava je jednoduchá, i když, hlavně kvůli náplni, časově trochu náročnější.
Dál bhat
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 20. 9. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3393×
Dál bhat je nejrozšířenějším nepálským jídlem – základem je čočka s rýží –, jež můžete ochutnat v desítkách podob. Toto je jedna z nich.
Nepál
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 20. 9. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3132×
Creamed Carrots
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 21. 6. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2491×
Khír
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 7. 6. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3054×
Khír je velmi oblíbenou sladkou pochoutkou v částech Indie a Bangladéši.
Indie
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 7. 6. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3184×
Corn Fritters
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 24. 5. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3116×
Corn Fritters je na přípravu nenáročná, a přitom originální chuťovka. Připravuje se ve dvou variantách: na slano nebo na sladko, proto i fotografie je rozdělena na dvě části.
Kaeng liang fak tong
- Podrobnosti
- Kategorie: EtnoKuchyně
- Vytvořeno 10. 5. 2001
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2600×