TOPlist

eCesty Archív Etnosvět

Etnosvět

Kaeng liang fak tong

Bolívie

Gado gado

Makeau yao pad ped krapao

Thajsko

Creamy Pumpkin Soup

Jednoduchá, ale výjimečně dobrá polévka od protinožců (budiž řečeno, že z kuchyně australských bělochů, kuchyně domorodých Australanů se skládá hlavně ze surovin přímo dostupných v přírodě).

Austrálie

Ceviche

Ceviche (vyslovujte mezi [seviče] a [sebiče]), též psáno cebiche nebo serviche, je vpravdě jihoamerický předkrm, známý od Chile po Mexiko. My jsme jej poprvé ochutnali v Peru, proto Vám předkládáme peruánský recept.

Peru

Bhuna khičuri

Bangladéš

Nasi goreng

Kde sehnat suroviny

K etnické kuchyni patří původní přísady. Dnes se u nás už dají sehnat, pravda většinou pouze ve městech. Sami žijeme u Prahy, proto námi ověřená místa jsou v Praze. Pro další tipy se podívejte na stránky prague-stay.com a www.vegetarian.cz.

EtnoKuchyně

Cestování není jen poznávání lidí, památek a přírody. K cestování patří i ochutnávání, pošušňávání si nebo naopak opovržlivé pohledy obličeje či přímo žaludku. Ano cestování je i jídlo, i když někdy to, co dostaneme naservírováno na první pohled jídlo vůbec nepřipomíná. Však to znáte...

Indonésie

Keripik tempeh

Singapur

Chile

Fr. Polynésie

Austrálie