Corn Fritters

Corn Fritters je na přípravu nenáročná, a přitom originální chuťovka. Připravuje se ve dvou variantách: na slano nebo na sladko, proto i fotografie je rozdělena na dvě části.

Co potřebujeme

  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 1 vajíčko
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 400 g mražené kukuřice (nebo 1 konzerva sterilované kukuřice)
  • 4 polévkové lžíce mléka

A dáme se do toho

1) Smícháme mouku a jedlou sodu.

2) Přimícháme mléko a žloutek, našleháme bílek a opatrně vmícháme.

3) Kukuřici krátce rozmixujeme a také přidáme do směsi, čímž vytvoříme základ pro smaženky.

4) Směs nabíráme lžičkou a bochánky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji 3 - 5 minut.

5) Smaženky odkládáme na ubrousek, aby okapal přebytečný olej.

6) Hotové smaženky můžeme podávat ve dvou verzích: na slano posypané strouhaným sýrem, nebo na sladko posypané cukrem a v ozdobném košíčku.

Doba přípravy

Přibližně 30 minut.

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David