TOPlist

eCesty Etnosvet Etnokuchyně Austrálie creamy pumpkin soup

Creamy Pumpkin Soup

Jednoduchá, ale výjimečně dobrá polévka od protinožců (budiž řečeno, že z kuchyně australských bělochů, kuchyně domorodých Australanů se skládá hlavně ze surovin přímo dostupných v přírodě).

Co potřebujeme (pro 4 až 6 osob)

  • 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky
  • 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor
  • 1 menší cibule
  • 2 kostky bujónu (zeleninového)
  • muškátový oříšek - množství podle chuti
  • špetka soli a pepře
  • smetana ke šlehání na zdobení
  • čerstvá petrželová nať na zdobení

A dáme se do toho

1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem.

2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty.

3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.

Doba přípravy

I s očištěním dýně přibližně 45 minut

Tipy

  • my používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-)

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit