Creamy Pumpkin Soup
- Podrobnosti
- Vytvořeno 29. 3. 2001 •
- Aktualizováno 19. 3. 2015
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2663×
Jednoduchá, ale výjimečně dobrá polévka od protinožců (budiž řečeno, že z kuchyně australských bělochů, kuchyně domorodých Australanů se skládá hlavně ze surovin přímo dostupných v přírodě).
Co potřebujeme (pro 4 až 6 osob)
- 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky
- 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor
- 1 menší cibule
- 2 kostky bujónu (zeleninového)
- muškátový oříšek - množství podle chuti
- špetka soli a pepře
- smetana ke šlehání na zdobení
- čerstvá petrželová nať na zdobení
A dáme se do toho
1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem.
2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty.
3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.
Doba přípravy
I s očištěním dýně přibližně 45 minut
Tipy
- my používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-)
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David