Keripik tempeh
- Podrobnosti
- Vytvořeno 7. 2. 2001 •
- Aktualizováno 19. 3. 2015
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3195×
![]() |
Co potřebujeme (pro 2 až 3 osoby)
- 1 tempeh (přírodní)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 100 g rýžové mouky
- 25 g kukuřičné mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 4 oříšky candle nut
- sůl
- olej
- čerstvý nastrouhaný zázvor (asi 1cm kousek)
- rýže nebo nudle (příloha podle chuti)
A dáme se do toho
1) Tempeh rozkrojíme podélně na dva plátky, každý z plátků dále nakrájíme na obdélníky asi 3x4 cm.
2) Smícháme rýžovou a kukuřičnou mouku a přidáme vodu. Do vzniklého základu těstíčka vmícháme koriandr, sůl, nastrouhaný zázvor, vylisovaný česnek a citrónovou šťávu.
3) Na pánvi rozpálíme olej, tempeh namočíme do těsta a na oleji smažíme dozlatova.
4) Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi, dozdobíme zeleninou (rajče, paprika apod.)
Doba přípravy
20-30 minut
Tipy
- kde sehnat méně běžné přísady
- tempeh jsou fermentované sojové boby, na první pohled připomínající sýr (nejedná se o tofu), u nás se prodávájí tři základní druhy (přírodní, tj. neochucený, uzený, smažený) v asi 200 g baleních tvaru placatého obdélníku
- oříšky candle nut (u nás se snad ani nedají sehnat) je možné nahradit podobnými oříšky makadamia (ty k sehnání jsou)
- při smažení by olej neměl být příliš rozehřátý, aby se těsto nepřipálilo a tempeh nezůstal syrový
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David