Pikantní čaná dál
- Podrobnosti
- Vytvořeno 4. 4. 2002 •
- Aktualizováno 19. 3. 2015
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 3010×
Co potřebujeme (4 osoby)
- 0,5 kg čaná dálu (cizrny)
- olej
- 1 lžička indického (římského) kmínu
- sůl
- mleté čili
- citrónový pepř
- 2 rajčata nakrájená na kostky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 cibule nakrájená na kostičky
A dáme se do toho
1) Necháme nabobtnat čaná dál, nejlépe přes noc.
2) Nabobtnaný čaná dál vaříme asi 45 minut, dokud nezměkne.
3) Ve větším hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme indický kmín. Přidáme chilli, citrónový pepř, sůl a rychle zamícháme.
4) Do hrnce vhodíme nakrájená rajčata, chvíli mícháme a přidáme cibuli.
5) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a dusíme dokud cibule nezměkne.
6) Podáváme samotné nebo třeba s čapáty (recept zde).
Tipy
- kde sehnat méně běžné přísady
- citrónový pepř můžete připravit 30minutovým marinováním mletého pepře v citrónové šťávě
- nechcete-li čekat na změknutí a uvaření čaná dálu, můžete místo surového použít konzervovaný, v takovém případě začnete s přípravou rovnou v bodě 3)
Doba přípravy
30 minut + příprava čaná dálu (pokud nepoužíváte konzervovaný)
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David