TOPlist

eCesty Etnosvet Etnokuchyně Pákistán pikantní čaná dál

Pikantní čaná dál

Co potřebujeme (4 osoby)

  • 0,5 kg čaná dálu (cizrny)
  • olej
  • 1 lžička indického (římského) kmínu
  • sůl
  • mleté čili
  • citrónový pepř
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 cibule nakrájená na kostičky

A dáme se do toho

1) Necháme nabobtnat čaná dál, nejlépe přes noc.

2) Nabobtnaný čaná dál vaříme asi 45 minut, dokud nezměkne.

3) Ve větším hrnci rozpálíme olej a lehce osmahneme indický kmín. Přidáme chilli, citrónový pepř, sůl a rychle zamícháme.

4) Do hrnce vhodíme nakrájená rajčata, chvíli mícháme a přidáme cibuli.

5) Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a dusíme dokud cibule nezměkne.

6) Podáváme samotné nebo třeba s čapáty (recept zde).

Tipy

  • kde sehnat méně běžné přísady
  • citrónový pepř můžete připravit 30minutovým marinováním mletého pepře v citrónové šťávě
  • nechcete-li čekat na změknutí a uvaření čaná dálu, můžete místo surového použít konzervovaný, v takovém případě začnete s přípravou rovnou v bodě 3)

Doba přípravy

30 minut + příprava čaná dálu (pokud nepoužíváte konzervovaný)

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit