Keripik tempeh

  • Vytisknout

Co potřebujeme (pro 2 až 3 osoby)

  • 1 tempeh (přírodní)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 100 g rýžové mouky
  • 25 g kukuřičné mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 4 oříšky candle nut
  • sůl
  • olej
  • čerstvý nastrouhaný zázvor (asi 1cm kousek)
  • rýže nebo nudle (příloha podle chuti)

A dáme se do toho

1) Tempeh rozkrojíme podélně na dva plátky, každý z plátků dále nakrájíme na obdélníky asi 3x4 cm.

2) Smícháme rýžovou a kukuřičnou mouku a přidáme vodu. Do vzniklého základu těstíčka vmícháme koriandr, sůl, nastrouhaný zázvor, vylisovaný česnek a citrónovou šťávu.

3) Na pánvi rozpálíme olej, tempeh namočíme do těsta a na oleji smažíme dozlatova.

4) Podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi, dozdobíme zeleninou (rajče, paprika apod.)

Doba přípravy

20-30 minut

Tipy

  • kde sehnat méně běžné přísady
  • tempeh jsou fermentované sojové boby, na první pohled připomínající sýr (nejedná se o tofu), u nás se prodávájí tři základní druhy (přírodní, tj. neochucený, uzený, smažený) v asi 200 g baleních tvaru placatého obdélníku
  • oříšky candle nut (u nás se snad ani nedají sehnat) je možné nahradit podobnými oříšky makadamia (ty k sehnání jsou)
  • při smažení by olej neměl být příliš rozehřátý, aby se těsto nepřipálilo a tempeh nezůstal syrový

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David

Joomla SEF URLs by Artio