TOPlist

eCesty Cestopisy 2024 Malta

Malta 2024

Malta mimo turistickou sezónu – jaké to bylo?


Kamenné chrámy starší než egyptské pyramidy, honosné katedrály a paláce, podzemní katakomby, fantastické pevnosti bránící Maltu od dob maltézských rytířů po 2. světovou válku, dramatické útesy, unikátní solné pánve, a podle Winstona Churchilla „nepotopitelná letadlová loď“. To vše je Malta, malá ostrovní země uprostřed Středozemního moře.

Malta je v subtropech (což je klima, které máme rádi), leží na křižovatce kultur, mluví se tam anglicky, jezdí vlevo (ano, osobně raději řídím vlevo), ale přesto jsme vždy nakonec zamířili jinam. Až letos rozhodlo, že jarní prázdniny 2024 se kryly s karnevalem na Maltě.

Proč mimo turistickou sezónu? Jednak kvůli karnevalu, který se koná vždy před Velikonocemi. Únor je na Maltě sice jedním z nejchladnějších měsíců, průměrné teploty ale i tak dosahují 15°C (my měli 17°C). Litovat, že se nevykoupeme v moři také nemusíme, protože Malta není klasická plážová destinace (pláže ale samozřejmě má). A méně lidí a nižší ceny (za ubytování jsme zaplatili čtvrtinu ceny v letní sezóně) jsou už jen bonusy.

Jak to tedy nakonec dopadlo? Deník a fotografie jsou v přípravě.

ZEMĚ Malta
DÉLKA 8 dní • 10. – 17. 8. 2024
NÁKLADY 53 986 Kč (2 dospělí a 2 děti)
FOTOGRAFIE 4744

Karneval • Auberge de Castille • Valletta • Malta