Creamed Carrots
- Podrobnosti
- Vytvořeno 21. 6. 2001 •
- Aktualizováno 19. 3. 2015
- Autor David Kučera
- Zobrazeno 2855×
Co potřebujeme (pro 2 až 3 osoby)
- 1 svazek mladé karotky
- 1 lžíce vinného octa
- sůl
- 1 lžíce jemně nakrájené petržele
- 1/4 másla
- 1 žloutek
- 0,5 dcl mléka
- příloha podle chuti (brambory nebo rýže)
A dáme se do toho
1) Oškrábeme karotky a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.
2) Kolečka uvaříme ve slané vodě do měkka a odstavíme.
3) Rozpustíme máslo a přidáme do něj trochu mléka a vody z uvařené karotky.
4) Máslo krátce povaříme, přidáme rozšlehaný žloutek a ocet.
5) Do této směsi přidáme sceděné karotky a na drobno nakrájenou petržel a promícháme.
6) Podáváme horké s opečenými bramborami nebo dušenou rýží.
Doba přípravy
Přibližně 30 minut.
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David